Yatağan ne ile ünlü?
Yatağan sınırları içerisinde zeytinlerin genellikle zeytinyağına işlendiği yedi adet sürekli faaliyet gösteren zeytinyağı presleme tesisi bulunmaktadır. Muğla Çambalı’nın üretiminin önemli bir kısmı da burada üretilmektedir. Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin önde gelen illerinden biridir.
Muğla Yatağan’da ne var?
Yatağan’da gezilecek yerler arasında; Stratonikeia Antik Kenti, Osman Hamdi Bey Konağı, Lagina Antik Kenti, Dişbudak Dağı Göleti (Mavi Göl), Bozüyük Güzelköy, Dipsiz Dere, Panarama Antik Kenti ve Yaylaköy Kilisesi bulunmaktadır.
Yatağan Muğla arası kaç kilometre?
Yatağan-Muğla arası mesafe yaklaşık 26 km’dir.
Muğla Yatağan’ın nüfusu kaç?
Şablon:İlçe nüfusu Türkiye/Muğla/YatağanYılToplamŞehir201744.51544.515201844.94044.940201944.87944.879202045.17245.
Yatağandan ne alınır?
Profesyonel mutfaklar için tasarlanan Yatağan bıçak seti içerisinde klasik doğrama, soyma, fileto ve rendeleme bıçaklarının yanı sıra satır, pasta bıçağı, pide/pizza bıçağı ve mutfak makası gibi ürünler de yer alıyor.
Yatağan diğer adı nedir?
İlçemizin adı antik çağlarda “Karya” idi ve daha sonra “Menteşe” olarak anıldı. Bölgeye ilk yerleşenler LEEKLER ve KARLAR’dı.
Muğla Yatağan’da ne fabrikası var?
İlçemizin en önemli sanayi kuruluşları; Yatağan Termik Santrali, 50 adet mermer ocağı, 45 adet mermer fabrikası/işletmesi, 2 adet kömür ocağı, 1 adet süt işleme tesisi, 9 adet zeytinyağı fabrikası ve 1 adet kendi zeytinyağı şirketidir.
Yatağan hangi ile bağlı?
Yatağan, Muğla’nın 13 ilçesinden biridir.
Yatağan hangi ilçededir?
Muğla ilinde dağlarla çevrili verimli bir ova olan Ahiköy, 1944 yılında ilçe merkezi olmuş ve eteğindeki Yatağan Dağı ismi verilmiştir. İlçemizin yüzölçümü 836,60 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 373 m’dir.
Yatagandan Bodrum’a kaç saat?
Yatağan ile Bodrum arası mesafe yaklaşık 89 km’dir. Kamil Koç ile Yatağan’dan Bodrum’a yolculuğunuz yaklaşık 1 saat 10 dakika sürecektir. Bu süre hava ve trafik koşullarına göre değişiklik gösterebilir.
Yatağan denize kaç km?
Yatağan’ın denize en yakın uzaklığı ortalama 50 ila 60 km arasında değişmektedir.
Aydın Yatağan kaç?
Aydın – Yatağan arası 69 km olup en hızlı uçuşumuzla yaklaşık 50 dakika sürmektedir.
Muğla’nın en büyük ilçesi neresidir?
En büyük ilçesi Fethiye’dir. Ayrıca Muğla ilinde iki büyük göl bulunmaktadır. Bunlar Aydın ilinin Milas ve Söke ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Bafa Gölü ve Köyceğiz ilçesindeki Köyceğiz Gölü’dür.
Muğla’da en çok hangi ilden insan var?
2018 yılında Muğla’da 528 bin 928 kişi doğmuş, Muğla’yı 38 kişi takip etmiştir.
Yatağanda ne madeni var?
İl sanayisinde önemli yer tutan bir diğer yeraltı kaynağı ise linyittir. Yatağan ve Milas ilçelerinde önemli linyit potansiyeli bulunmakta olup, ildeki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin kömür ihtiyacı buradan karşılanmaktadır.
Denizli Yatağan neyi meşhur?
Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan semtinde üretilen kılıçlar tüm dünyada Türk kılıcı olarak biliniyor. Selçuklular döneminde buraya yerleşip yöre halkına demircilik öğreten “Yatağan Baba”nın adını taşıyan bıçaklar, günümüzde dünyanın birçok yerinde tüketicilerin beğenisine sunuluyor.
Yatağan’da hangi madenler var?
İl sanayisinde önemli yer tutan bir diğer yeraltı kaynağı ise linyittir. Yatağan ve Milas ilçelerinde önemli linyit potansiyeli bulunmakta olup, ildeki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin kömür ihtiyacı buradan karşılanmaktadır.
Muğla’nın neyi ünlü?
3 Aralık
Hangi şehir bıçakları ile ünlüdür?
Boynuz, kolay bulunabilmesi ve ucuz olmasının yanı sıra dayanıklı ve işlenebilir olması nedeniyle Sivas’ta bıçak yapımının karakteristik malzemesi haline gelmiştir. Genellikle kılıç bıçakları, şarap bıçakları, ekmek bıçakları ve tek ağızlı veya jilet benzeri bıçaklar yapılır.
Kaynak: bluesolarlight.com.tr