Termosol boyama nedir?
Termosol vernikleme; Polyester ve polyester karışımlarını boyamak için özel bir yöntemdir. Temeli kuru ısı fiksasyonu tekniği kullanılarak sürekli boyamadır. Özellikle reaktif/dispers boyalarla pamuk-polyester karışımlarını boyarken önemlidir.
Kumaş boyamada soda ne işe yarar?
Tekstil endüstrisinde reaktif boyalar kullanıldığında, boya ile elyaf arasındaki bağı oluşturmak için sodyum karbonat kullanılır. Bir gıda katkı maddesi olarak asit düzenleyici, ayırıcı madde ve dengeleyici görevi görür.
Pad batch boyama nasıl yapılır?
Pad-batch prosesinde, işlem soğuk koşullar altında gerçekleştirilir. Uygulama yaklaşık 20 ºC’lik bir çalışma sıcaklığında gerçekleşir. Emprenye işlemi sırasında Fulard kabındaki likörün sıcaklığı yükselmemelidir. Artan sıcaklıklar özellikle boyama sırasında ciddi sorunlara yol açar (renk tutma, aşınma, renk akması vb.).
Kontinü boyama nedir?
Sürekli boyama, boyama işleminin kesintisiz devam ettiği bir işlemdir. Yüksek ilk yatırım nedeniyle, sürekli boyama, sürekli olarak büyük partiler boyayan şirketler için daha uygundur. Tüm sürekli boyama işlemleri, yarı sürekli işlemler gibi emdirme ile başlar.
Polyester obje hangi boya ile boyanır?
Akrilik boya genellikle polyester figür ve nesnelerin boyanmasında kullanılır.
Redüktif yıkama nasıl yapılır?
Kumaş temiz, neredeyse renksiz ve berrak olduğunda indirgeyici yıkama başlatılır. Oranlar aynı kalırsa, özellikle koyu renkli baskılar için tüketim miktarları artırılabilir. Kullanılacak kimyasallar banyoya baştan eklenir ve sıcaklık 2 °C/dakika hızında 80-85 °C’ye çıkarılır. Bu sıcaklıkta yaklaşık 20 dakika sürer. İncelenir.
Kumaşlardaki boyayı sabitlemek için ne yapılır?
Naylon ve yünlü kumaşlar için bir kaşık kaynar sirke ekleyin. Boyayı, bir kaşık tuzu ve sirkeyi 2. deterjan bölmesine koyun. Sabitleyici yumuşatıcı bölümüne eklenir. A programında 95 derecede çalıştırılır ve sıkılmadan asılır.
Kumaş boyamada sabitleyici nedir?
Boyalı kumaşın yıkamaya, terlemeye ve güneşten solmaya karşı dayanıklılığını artırır. Kumaşın renginin daha uzun süre canlı ve kalıcı kalmasını sağlar. Sadece boyalı kumaşlara değil, yeni satın alınan bir tekstil ürününe de uygulayarak ürününüzün ilk günkü gibi daha uzun süre canlı ve renkli kalmasını sağlar.
Kumaş boyamada tuz ne işe yarar?
Reaktif boyalar ve pamuk lifleri sulu ortamda çözünür ve anyonik hale gelir. Boya banyosuna tuz eklenerek boya ile pamuk lifi arasındaki negatif yük ortadan kaldırılır ve boyaların lifler tarafından emilmesi sağlanır.
Kumaş boyamada fikse nedir?
Sentetik ürün tipleri için, ürünün uzun ömürlü ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlamak ve iç gerilimleri ortadan kaldırmak için fiksaj işlemleri uygularız. Kumaş fiksaj işlemleri özel makinelerde gerçekleştirilir ve kumaş malzemesindeki moleküler bağları kırmak için ısı enerjisinin uygulandığı işlemlerdir.
Tekstilde pick up ne demek?
Kumaşlarda emilimi (kumaşın emdiği sıvı miktarını) artırmak için kullanılır.
Soğuk boyama nedir?
Soğuk yol işaretleme boyası, asfalt ve asfaltlanmış yüzeylere özel işaretleme ekipmanıyla rulo veya püskürtme yoluyla uygulanan ve üzerine dağılmış cam boncuklar kullanılarak ışığı yansıtan bir boyadır. Kullanılan pigment türüne bağlı olarak farklı renklerde uygulanabilirler.
Reaktif boyamada soda ne işe yarar?
Doğada kristal halde bulunur. Sodyum karbonatın tekstilde kullanıldığı yerler: Selüloz esaslı ürünlerin reaktif boyalarla boyanmasında boyanın selüloza sabitlenmesini sağlar.
Reaktif boyama nasıl yapılır?
Reaktif boyama suda çözünen boyalarla yapılır ve pamuklu tekstillere uygulanır. Sonuç basit (efektsiz) bir boyamadır. Doğru şekilde boyanıp yıkanırsa elde edilen genel renk haslığı oldukça iyidir. Dinamik Boyama bu tür boyama için soğuk reaktif boyalar kullanır.
Transparan boyama nedir?
Bu, saçın doğal rengini tamamen kapatmadan tonunu ve parlaklığını artırmayı amaçlayan bir boya türüdür. Genellikle saça hafif bir renk değişikliği sağlar ve doğal saç tonlarını vurgular.
İzotermal boyama nedir?
İzotermal termal yalıtım kaplaması su bazlı bir yalıtım kaplamasıdır ve her renkte üretilebilir. Bu, boya ve vernik ihtiyaçlarınızı otomatik olarak karşılar. Boyalar dış cephe boyalarından daha uzun ömürlüdür.
Dispers boyama nedir?
Dispers boyalar, triasetat, naylon, polyester ve diğer sentetik elyaflar gibi termoplastik elyafları boyamak için kullanılabilen küçük polar boya molekülleridir. Dispers boyalar, genellikle antrakinon veya azo grupları içeren ancak yapılarında yüklü katyonik veya anyonik gruplar bulunmayan küçük polar moleküllerdir.
Reaktif boyama nasıl yapılır?
Reaktif boyama suda çözünen boyalarla yapılır ve pamuklu tekstillere uygulanır. Sonuç basit (efektsiz) bir boyamadır. Doğru şekilde boyanıp yıkanırsa elde edilen genel renk haslığı oldukça iyidir. Dinamik Boyama bu tür boyama için soğuk reaktif boyalar kullanır.
Migrasyon boyama nedir?
Boya göçü, homojen olmayan kurutma nedeniyle oluşan düzensiz bir boyamadır. Mümkün olan en kısa sürede ve ekonomik olarak büyük kumaş uzunluklarını boyamak için sürekli emdirme işlemleri tercih edilir.
Kaynak: asroyaldoor.com.tr