E-tebligatta 15 günlük süre ne zaman başlar?
Örneğin; 30 Eylül 2022 tarihinde mükellefin e-tebligat adresine gelen defter ve belge talep yazısı, 5 Ekim 2022 tarihinde yani takip eden beşinci günde tebliğ edilmiş sayılacaktır. 15 günlük süre 6 Ekim 2022 tarihinde başlayıp 20 Ekim tarihinde sona erecektir.
Elektronik tebligat 5 gün süre nasıl hesaplanır?
(6) Elektronik ortamda gönderilen tebligat, elektronik tebligat adresinin muhataba ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
15 günlük tebligat süresi ne zaman başlar?
15 günlük bildirim süresi ne zaman başlar? Son tarihlerin gün olarak belirlenmesinde bildirim günü dikkate alınmaz. Son tarihler duyuru tarihini takip eden gün başlar. Bu nedenle 2 Ocak’ta bildirilen bir işlem için son tarihin ilk günü 3 Ocak’tır.
Elektronik tebligata dahil olmak istiyor musunuz?
E-tebligat için gerekli altyapı sistemi PTT tarafından sağlanmaktadır. Elektronik Tebligat Sistemi veya UETS, 7201 sayılı Tebligat Kanunu ve 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliği uyarınca oluşturulmuştur. E-tebligat kullanmak için bu sisteme dahil olmanız gerekmektedir.
E-tebligat ilk gün sayılır mı?
Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Örneğin, alıcının elektronik adresine 3 Ocak 2024 tarihinde ulaştırılan bir tebligatın tebligat tarihi, tebliğ tarihinden itibaren 5 gün sonra 8 Ocak 2024 olur.
2 hafta süre nasıl hesaplanır?
Örneğin mahkeme kararının Salı günü, 10 Mart’ta tebliğ edildiğini varsayalım ve itiraz için iki haftalık süreye bakalım. Burada süre gün olarak değil hafta olarak belirlendiğinden, tebligat günü de süreye dahil edilir. 2 hafta sonra o güne denk gelen gün son gün olarak kabul edilir ve bu durumda son gün Salı, 24 Mart’tır.
SGK tebliğ tarihinden itibaren 15 gün nasıl hesaplanır?
Oy pusulasının postaya verilmesinden itibaren onbeş gün içinde muhataba tebligat yapılırsa tebligat yapıldığı gün, bu süre içinde yapılmazsa onbeşinci gün yapılmış sayılır.
7 günlük itiraz süresi hafta sonu dahil mi?
Çalışma günlerinin belirlenmesinde sadece çalışma günleri hesaba katılır, resmi tatiller veya hafta içi günleri dikkate alınmaz. Örneğin, 21 Eylül Perşembe günü bildirilen yedi iş günü süresi, 1 Ekim Pazartesi günü (hafta sonu çalışılmayan yerler için – Cumartesi ve Pazar) çalışma saatinin bitmesiyle sona erer.
Tebliğ tarihinden itibaren 10 gün nasıl hesaplanır?
Süreler, duyuru tarihini izleyen günden itibaren işlemeye başlar. Bu nedenle 5 Ocak’ta bildirilen bir işlem için sürenin ilk günü 6 Ocak’tır. Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmişse, başladığı günün son hafta, ay veya yılındaki ilgili günün tatil saatinde sona erer.
Tebliğ tarihinden itibaren ne zaman başlar?
HMK m. 91, 92 ve 93’e göre; Süreler, taraflara tebliğ gününde veya kanunda öngörülen hâllerde tebliğ gününde başlar. Süreler gün olarak belirlenmişse tebliğ veya ilan günü dikkate alınmaz. Süre, son resmi tatil gününde sona erer.
E-tebligat nasıl hesaplanır?
Elektronik tebligat süresi nasıl hesaplanır? Elektronik tebligat için tahmini bekleme süresi 5 gündür.
UETS zorunlu mu?
Kanunun ilgili maddesine göre, gerçek kişilerin UETS sisteminden tebligat adresi alması zorunlu olmayıp, isteğe bağlıdır. Ayrıca, gerçek kişilerin elektronik tebligat adresi alması halinde tebligatın elektronik ortamda yapılacağı hükmü getirilmiştir.
E-tebligat açılınca süre başlar mı?
ELEKTRONİK TEBLİGAT ADRESE ULAŞTIĞI ANDA AÇILMASI HALİNDE GARANTİ SÜRESİ AÇILDIĞI ANDAN İTİBAREN BAŞLAYACAKTIR.
UETS ne zaman tebliğ edilmiş sayılır?
MADDE 5 – (1) Elektronik ortamda tebliğ edilecek belge, elektronik imza ile imzalanarak Derginin bildirdiği elektronik tebligat adresine gönderilir. (2) Tebligat, Derginin adresini elektronik ortamda aldığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Elektronik yolla tebligat kimlere zorunlu?
Bu yükümlülük, anonim şirketler, limited şirketler, dernekler ve vakıflar, kooperatifler, kollektif ortaklıklar ve limited şirketler gibi özel hukuka tabi tüzel kişiler için geçerlidir. Elektronik ortamda yapılan tebligat, alıcının elektronik adresine ulaştığı günü izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.
Tebligat süresi ne zaman işlemeye başlar?
Aynı Kanunun “Sürelerin hesaplanması” başlıklı 39 uncu maddesinde, “(1) güne göre belirlenen süreler, bildirimin yapıldığı günü izleyen günden itibaren işlemeye başlar.” hükmü yer almaktadır. (2) Sürenin bir hafta olarak belirlenmesi halinde, bildirimin yapıldığı günün son haftasının adına karşılık gelen günün mesai saatinin bitiminde sona erer.
Tebligat geldikten kaç gün sonra işe başlanır?
a) Aynı göreve atananlar, atama kararlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihi belirtmek zorundadırlar. b) Başka bir göreve atananlar, atama kararlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak zorundadırlar. Belirli bir seyahat süresi belirtmek zorundadırlar.
Tebliğ tarihinden itibaren 10 gün nasıl hesaplanır?
Süreler, duyuru tarihini izleyen günden itibaren işlemeye başlar. Bu nedenle 5 Ocak’ta bildirilen bir işlem için sürenin ilk günü 6 Ocak’tır. Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmişse, başladığı günün son hafta, ay veya yılındaki ilgili günün tatil saatinde sona erer.
2 haftalık kesin süre ne zaman başlar?
Buna göre kanunda, istinaf başvurusu için iki haftalık kanuni (kesin) bir süre öngörülmüş olup, bu sürenin dava dilekçesinin tebliğinden itibaren başlayacağı açıkça belirtilmiştir.
Kaynak: qco.com.tr