Asansör boşluğu nasıl olmalı?
Asansör kabininin dar kenarı (1.20) m. olmalı ve alanı (1.80) m²’den az olmamalı ve kapı genişliği (0.90) m’den az olmamalıdır. Asansör kapısı sürgülü ise asansörün önündeki koridorun genişliği en az (1.20) m olmalıdır. Asansör kapısı dışa açılan bir kapı ise en az (1) olmalıdır.
Asansör boşluğu zorunlu mu?
Asansör kapısı sürgülü ise, asansörün açıldığı katların genişliği en az 1,20 metre, dışarıya açılıyorsa en az 1 metre olmalıdır.
Asansör boşluğu ortak alan mıdır?
Bu maddeye göre, tüm daire sahipleri dairenin bakım, onarım ve ortak alanlarının masraflarını karşılamak zorundadır. Asansör de bu ortak alanlardan biridir ve bu nedenle zemin katta yaşayan sakinler de asansör masraflarına katkıda bulunmalıdır.
Asansör boşluğuna neden düşülür?
Aslında asansör kazalarının çoğu halat kopması nedeniyle meydana gelir. Bir kişi yere düştüğünde, yere de çarpar ve yaralanır. Araba yere düştüğünde oluşan kuvvet kemikleri etkilemese bile, organların hasar görmesi muhtemeldir.
Asansör boşluğuna neden su dolar?
Asansör boşluğunun neden suyla dolduğu sorusunun cevabı, su yalıtımının eksikliğinden veya yanlış uygulanmasından kaynaklanır. Yalıtım yapılsa bile, su yalıtımının zamanla aşınması yalıtımı gerekli kılar. Emprenye ayrıca nemin içeri girmesini önler.
Asansör boşluğu emsale dahil mi?
Bodrum kattaki merdiven ve asansör boşlukları. PREMIUM HARİÇ, normal katlardaki merdiven ve asansör boşlukları %30’a dahildir.
Asansör boşluğu nerededir?
Asansör boşluk kapısının iç kısmı ile asansör kabin kapısının/kapılarının en derin noktası arasındaki boşluğa “boşluk boşluğu” denir.
Asansör boşluğuna su kaçarsa ne olur?
Asansör boşluğuna su dolduğunda, bu su asansörün arızalanmasına ve ayrıca binaya ciddi hasarlar verebilir. Asansör boşluğundaki su, binanın temelindeki betonun çürümesine neden olur. Uzun süre suya maruz kalan beton, suyu emer ve betondaki çubuklara zarar verir.
Asansör düşerse sorumlu kim?
Türk Medeni Kanunu’nun 684. maddesine göre asansör, binanın ayrılmaz bir parçası sayılır. Bu nedenle asansörde meydana gelebilecek ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan kazalarda bina sahibi tam sorumluluk taşır.
1 katta oturanlar asansör parası öder mi?
Apartman ve sitelerin zemin katlarındaki asansör giderlerinin paylaşımı Ortak yaşamda eşitlik ve adalet: Asansör giderleri tüm apartman sakinlerine aittir! Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20/C maddesi: Zemin katta oturan herkes asansör giderlerine katkıda bulunmak zorundadır!
Apartman önü kime aittir?
“Çalışma istasyonlarının önündeki açık yeşil alan, apartman binasının veya mülkün ortak alanıdır. İş müşterileri için masa, sandalye kurarak veya kış bahçesi oluşturarak tek başına kullanım mümkün değildir,” diyor kat mülkiyeti. Yasaya göre, aksi kararlaştırılmadığı takdirde, daire sahipleri ortak alanları ve tesisleri mülkteki paylarına orantılı olarak kullanma hakkına sahiptir.
Asansör tamir ücretini kiracı mı öder ev sahibi mi?
Kiracı bozuk asansörün parasını öder mi? Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, mülk sahibi binanın bakım ve onarım masraflarını üstlenir. Asansör binanın ayrılmaz bir parçasıdır ve kira sözleşmesinde aksi belirtilmediği sürece kiracı bu masraflardan sorumlu değildir.
Asansör tam düşerken zıplarsam ne olur?
Bu kritik anda, asansör yere çarpmadan hemen önce belirli bir asansör hızıyla düşer. Zıpladığınız için asansörden daha yavaş düşersiniz. (Birdenbire duran) asansörün tabanına çarptığınız hız, asansörün hızından zıplama hızınızı çıkararak hesaplanır.
Kaç kattan sonra asansör zorunlu?
“(1) İmar planına göre, tek bağımsız bölümlü konut yapıları hariç olmak üzere 3 katlı binalarda ve 4 veya daha fazla katlı binalarda asansör bulunması zorunludur. Ortak alanları bulunan meskun bodrumlar dâhil 4 veya daha fazla katlı binalarda asansör bulunması zorunludur.
Asansör perdesi zorunlu mu?
Asansör etrafına perde takılması zorunlu değildir.
Asansör boşluğuna su kaçarsa ne olur?
Asansör boşluğuna su dolduğunda, bu su asansörün arızalanmasına ve ayrıca binaya ciddi hasarlar verebilir. Asansör boşluğundaki su, binanın temelindeki betonun çürümesine neden olur. Uzun süre suya maruz kalan beton, suyu emer ve betondaki çubuklara zarar verir.
Asansör ve merdiven boşluğu ne kadar olmalı?
Asansör boşluğunun dar kenarı (1,20) m. Alanı (1,80) m2’den ve kapı genişliği (0,90) m’den az olmamalıdır. Asansör kapısı sürgülü ise asansör önündeki koridor genişliği en az (1,20) m, asansör kapısı dışarıya açılıyorsa en az (1,20) m olmalıdır.
Asansör kuyu derinliği ne olmalı?
Ortak makine dairesinin minimum derinliği, en derin bireysel asansör kuyusunun derinliğinden 2100 mm fazla olmalıdır.
Asansör perdesi zorunlu mu?
Asansör etrafına perde takılması zorunlu değildir.
Kaynak: babyfoodie.com.tr